Министерството на външните работи на Северна Корея обвини в понеделник Сеул

...
Министерството на външните работи на Северна Корея обвини в понеделник Сеул
Коментари Харесай

КНДР обвинява САЩ и Юга, че тласкат към ядрена война

Министерството на външните работи на Северна Корея упрекна в понеделник Сеул и Вашингтон, че тласкат напрежението до " ръба на ядрена война ", сходна на Корейската война от 1950-53 година Пхенян удостовери, че ще продължи да укрепва своите качества за самозащита.

В проучвателен отчет, оповестен от Института за американски проучвания на външното министерство, Северна Корея съпоставя актуалното военно напрежение в района с нощта преди избухването на Корейската война, като осъди Съединените щати и Южна Корея за техния " заблудна антикомунистическа военна борба и закани ".

" Такива войнствени ходове на Съединени американски щати ускориха военното напрежение на Корейския полуостров и в Североизточна Азия, която към този момент беше потопена в извънредно нестабилна обстановка, по-близо до ръба на нуклеарна война ", се споделя в отчета на британски език от министерство, оповестен от Централна корейска новинарска организация (KCNA).

Северът твърди, че Съединени американски щати " прибягват до тревожните враждебни актове на неразумно посягане върху суверенитета и сигурността " на Севера по-упорито тази година от всеки път и са достигнали предел, който към този момент не може да бъде толериран.

Тогава се предизвести, че война на полуострова " бързо ще прерасне в международна война и термоядрена война, невиждана в света ", причинявайки " най-катастрофалните и необратими последствия " за мира и сигурността в района и останалия свят.

Пхенян ще продължи да форсира още повече напъните си за подсилване на " качествата си за самозащита за отбрана на суверенитета си ", в случай че Съединени американски щати не отдръпват своята " анахронична враждебна политика " и непрекъснатата си военна опасност против Севера, се споделя в отчета.

Припомняме, че на 23 юни доклад на американското разузнаване съобщи, че Северна Корея евентуално ще употребява нуклеарните си оръжия, с цел да принуди към политически отстъпки Южна Корея и нейните съдружници. 

Докладът е с дата януари 2023 година, само че беше оповестен в четвъртък. Той е част от напъните за бистрота, съгласно Сидни Сейлър, народен чиновник на разузнаването на Северна Корея в Националния съвет по разузнаване.

Службата на шефа на националното разузнаване означи, че Пхенян може също да употребява неядрени, несмъртоносни офанзиви, с цел да реализира задачите си в бъдеще, вярвайки, че нуклеарните му оръжия ще възпрат контраофанзивите.

" Ние оценяваме, че през 2030 година Ким Чен-ун най-вероятно ще продължи да следва тактика на насила, евентуално включваща неядрени смъртоносни офанзиви, ориентирани към реализиране на задачите на Севера за заплашване на съседите му, добиване на отстъпки и подсилване на военните престижи на режима ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР